Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Noord-Korea vuurt opnieuw twee onbekende projectielen af, Zuid-Korea: "Ons leger blijft in staat van paraatheid"

Noord-Korea heeft opnieuw twee onbekende projectielen, wellicht korteafstandsraketten, afgevuurd. Dat meldt Zuid-Korea. Het is al de zevende keer in een maand tijd dat Noord-Korea projectielen afvuurt. 

De projectielen werden 's ochtends gelanceerd vanuit de oostelijke provincie Hamgyong-namdo en kwamen terecht in de Japanse Zee, zo meldt het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap, dat zich beroept op verklaringen van het leger in Seoel. Japan benadrukt wel dat de projectielen niet op zijn grondgebied terecht zijn gekomen. 

"Ons leger volgt de situatie nauwlettend op in het geval er nog meer lanceringen komen en blijft in staat van paraatheid", verklaarden de Zuid-Koreaanse stafchefs in een mededeling.

Het is al de zevende keer dat Noord-Korea raketten lanceert. Die worden gezien als een verwittiging aan de Verenigde Staten en Zuid-Korea, die samen militaire oefeningen hielden in de regio. De oefeningen zijn eerder deze week wel gestopt. 

Meest gelezen