Dé foto van de G7-top: 8 van de machtigste mensen ter wereld richten hun blik ten hemel

Elke G7-top levert wel een iconisch beeld op en bij deze editie in Biarritz in Frankrijk is dat niet anders. Een kiekje dat de 8 deelnemende partijen in vogelvlucht in beeld brengt, gaat met alle aandacht lopen.

Een ronde tafel met daaraan 8 van de machtigste mensen ter wereld die tegelijk de blik ten hemel richten als keken ze naar een goddelijk wezen: dat is te zien op een opmerkelijke foto die vandaag op het Twitterprofiel van de G7-top in Biarritz in Frankrijk is geplaatst. "It's time to take action" ("Het is tijd voor actie"), luidt het bijschrift.

Zijn te zien in het beeld: de Franse president Emmanuel Macron, de Canadese premier Justin Trudeau, de Britse premier Boris Johnson, de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk, de Amerikaanse president Donald Trump, de Italiaanse premier Giuseppe Conte en de Japanse Premier Shinzo Abe.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is de enige vrouw in het gezelschap. Zij is ook de enige die niet naar boven kijkt. Volgens de Franse krant Le Figaro is de foto genomen door een toestel dat aan het plafond is vastgemaakt en dat wellicht vanop een afstand is bediend.

Herinnert u zich onderstaande iconische foto's van eerdere bijeenkomsten van de G7 nog?

Angela Merkel buigt zich schijnbaar vermanend over Donald Trump (Canada, 9 juni 2018)
Angela Merkel houdt de armen wijd tijdens een gesprek met Barack Obama (Duitsland, 8 juni 2015)

Meest gelezen