Man in kunstmatige coma na brand in appartementsgebouw in Deurne

Bij een brand in een flatgebouw in Deurne zijn drie gewonden gevallen.  Volgens de brandweer waren er in het gebouw geen rookmelders geïnstalleerd, waardoor de bewoners niet op tijd gealarmeerd werden. 

De brand, in een gebouw met twee appartementen aan de Herentalsebaan, brak uit rond 1 uur in de keuken van de flat op de benedenverdieping. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Die rook verspreidde zich snel naar de hoger gelegen flat.  De brandweer moest drie bewoners evacueren die het gebouw niet op eigen krachten konden verlaten. Een van hen, een man van 51, wordt in een kunstmatige coma gehouden. De twee anderen zijn met rookintoxicatieverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens de brandweer waren er in het gebouw geen werkende rookmelders geïnstalleerd. "Daardoor werden de bewoners te laat gealarmeerd. Pas toen de rook zich overal had verspreid, werden ze gealarmeerd", zegt Jasmien O, woordvoerster van de brandweerzone Antwerpen.  Ze wijst op de wettelijke verplichting.  "Sinds 2013 is het verplicht om  in appartementsgebouwen, huurwoningen, studentenkamers en gerenoveerde woningen rookmelders te installeren op elke verdieping. Vanaf volgend jaar geldt die verplichting voor alle woningen en appartementen in Vlaanderen.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen