TGV rijdt in op kudde: 22 koeien overleven de klap niet

Een TGV heeft in Frankrijk 22 koeien doodgereden. Het ongeval gebeurde op de spoorverbinding met Zwitserland. De inzittenden van de hogesnelheidstrein zijn ongedeerd gebleven.

De inzittenden van een TGV die onderweg was van Lausanne, in Zwitserland, naar Parijs werden zaterdagmiddag opgeschrikt door een harde klap. Wat bleek? De Franse hogesnelheidstrein was ter hoogte van het plaatsje La Joux ingereden op een kudde van 22 koeien. 

(Lees verder onder de tweet)

16 dieren stierven meteen, 6 andere dieren kregen een spuitje omdat ze te zwaargewond waren. De klap had nog groter kunnen zijn, want op het moment van het ongeval liepen er een 60-tal runderen in de nabijheid van de sporen.

Het is nog niet geweten hoe de dieren daar geraakt zijn. Ze waren afkomstig van drie verschillende landbouwbedrijven uit de wijde omgeving.

(Lees verder onder de tweet.)

De trein is onmiddellijk gestopt na de botsing. De 257 inzittenden van de trein moesten te voet naar het nabijgelegen station van La Joux gaan. Daar konden ze op de eerstvolgende TGV stappen. De trein die betrokken was bij de botsing kon na een eerste controle leeg verder rijden en wordt nog verder nagekeken. 

Meest gelezen