Vandaag was rood: duizenden roodharigen uit de hele wereld vieren “Redhead Days” in Tilburg

Duizenden roodharigen uit meer dan 80 landen zijn dit weekend naar de Nederlandse stad Tilburg afgezakt om er samen de International Redhead Days te vieren. Door de stralende zon was het voor de bleken van huid wel puffen en vooral veel smeren geblazen.

Tilburg, een stad niet zo ver van de grens met België, was dit jaar voor het eerst het toneel van de Redhead Days. Zo'n 25.000 roodharigen uit de hele wereld kwamen naar de Nederlandse stad om er hun haarkleur te vieren. 

Het programma van de afgelopen drie dagen was goed gevuld met meer dan 50 activiteiten: van een gezellige kroegentocht, over lezingen van bekende roosharigen tot een kidsplein, met activiteiten voor de kleinste roskes. Ook kregen roodharigen bijvoorbeeld gratis toegang tot een museum. 

Vandaag poseerden de vele aanwezigen ook voor deze 360 graden-groepsfoto: 

Er was tijdens de Redhair Days ook ruimte voor sérieux, met een lezing over pesten, waar nog veel roodharigen mee te maken krijgen. En wegens het stralende weer had de organisatie ook extra zonnecrème voorzien, met een hoge beschermingsfactor om de bleke huiden van de roodharigen te beschermen.

Vers geld

De organisatie van de Redhead Days gaat al 14 jaar terug: in 2005 werd de eerste Roodharigendag georganiseerd in Asten. Daarna werd het feest uitgebouwd tot een internationaal festival, dat plaatsvond in Breda. 

Dit jaar vond het festival voor het eerst plaats in Tilburg.  Volgens de Nederlandse Omroep Brabant is het roodharigenfestival verhuisd omdat ze in Breda te weinig subsidies kregen en Tilburg wel met geld over de brug kwam voor het evenement.

Meest gelezen