Vijf mannen vrijgelaten na vermeende mishandeling met dodelijke afloop in Nederlandse speeltuin

In Nederland zijn vijf mannen vrijgelaten die afgelopen weekend waren opgepakt in verband met de dood van een man in een speeltuin. Uit onderzoek is niet gebleken dat de vijf verdachten de 32-jarige man zouden hebben mishandeld, zo laat de Nederlandse politie weten. De vijf waren op de andere man afgegaan omdat hij een vierjarig meisje onzedelijk zou hebben benaderd.

Daags na de feiten blijft er nog veel onduidelijkheid over hetgeen zich zaterdag heeft afgespeeld in Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe. Wat zeker is, is dat een 32-jarige man is overleden in een speeltuin. Wat er aan het overlijden is voorafgegaan is minder zeker. 

Er kwam zaterdagmiddag alleszins een melding bij de politie binnen van een zedendelict met een 4-jarig meisje. De man die daarbij vermoedelijk betrokken was, werd aangesproken door de vader van het meisje. Die heeft vervolgens geprobeerd de 32-jarige man tegen te houden omdat hij op zijn fiets wilde wegrijden. Daarop ontstaat een worsteling tussen beiden en komen zij ten val. 

Ondertussen waren vier andere mannen gealarmeerd. Zij hebben vervolgens de 32-jarige man vastgehouden in afwachting van de komst van de politie. De 32-jarige man bleek later te zijn overleden. De vier werden vervolgens aangehouden. De vader van het meisje meldde zich daarna zelf bij de politie.

Geen mishandeling

Maar nu is uit het politieonderzoek kennelijk niet gebleken dat de vijf mannen de 32-jarige man hebben mishandeld. Zo laat de politie weten. “Op grond van deze eerste bevindingen van het politieonderzoek heeft het Openbaar Ministerie dan ook besloten om de vijf mannen in vrijheid te stellen”, luidt het in een persbericht.

Het onderzoek naar het overlijden van de man én naar wat er precies is gebeurd, gaat evenwel door  Zo zal er morgen een autopsie plaatsvinden. De mannen blijven wel verdacht, maar op basis van de voorlopige bevindingen is besloten hen dus vrij te laten.

Meest gelezen