Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Vranckx: de truck met 9 levens in Sierra Leone

In Sierra Leone gaat nagenoeg alle transport over de weg. Treinen rijden niet meer sinds de jaren 70 en binnenlandse vluchten bestaan ook niet. Vandi runt een transportbedrijf. Elke dag is het een strijd om vooruit te geraken, vooral tijdens het regenseizoen. 

Vandi moet Sheku gaan depanneren. Een van zijn chauffeurs die een zwaar ongeval kreeg. Toen zijn remmen plots niet meer werkten, ging hij over de kop. "Ik heb drie dagen moeten wachten voor ze me kwamen helpen. Ik heb niets gegeten, niets gedronken, niets gerookt."

De vrachtwagen is volledig verhakkeld. De stuurcabine is verwrongen en er zitten geen ruiten meer in. Maar de motor draait nog en dat is voor Vandi genoeg. Sheku gaat door de hel want de regen komt met bakken binnen in z'n cabine. "Ik ben geradbraakt en mijn hele lijf is bevroren."

Meest gelezen