Week na huwelijk bereikt PewDiePie 100 miljoen volgers op YouTube

De bekende (en controversiële) YouTuber PewDiePie heeft de kaap van 100 miljoen volgers bereikt. Die mijlpaal haalt hij nauwelijks 1 week nadat hij in het huwelijksbootje is gestapt.

PewDiePie (echte naam: Felix Kjellberg) beleeft een topweek: eerst trouwde hij met zijn vriendin en voormaliger YouTuber Marzia Bisognin, nu bereikt hij de duizelingwekkende kaap van 100 miljoen volgers op zijn YouTubekanaal. Daarmee moet hij enkel het kanaal T-Series laten voorgaan dat ruim 109 miljoen volgers heeft.

Oorspronkelijk publiceerde PewDiePie vooral filmpjes waarin hij commentaar geeft op videospelletjes. Later is hij ook grappige filmpjes beginnen te posten. Ook zijn kersverse bruid was lang op het platform actief.

Met zo'n schare volgers rijft PewDiePie jaarlijks miljoenen dollars aan inkomsten binnen. Hij kan videospelletjes, producten of merken maken of kraken door ze aan te prijzen of juist af te breken.

Tegelijk is hij in het verleden al een paar keer het voorwerp van controverse geweest met taalgebruik dat als antisemitisch en racistisch werd beschouwd. De man die dit voorjaar in Christchurch in Nieuw-Zeeland 50 mensen vermoordde in 2 moskeeën, riep tijdens zijn gruwelijke daad expliciet op om PewDiePie te volgen. 

Meest gelezen