Zeven doden bij botsing tussen vliegtuig en helikopter boven Mallorca

Bij een botsing tussen een helikopter en een vliegtuigje zijn boven het Spaanse vakantie-eiland Mallorca zeven mensen om het leven gekomen. De autoriteiten spraken eerder over vijf doden, maar stelden de balans later bij.

Het ongeval gebeurde kort na de middag, in de buurt van de stad Inca, in het centrum van het eiland.

In de helikopter zaten vijf mensen: de piloot, een koppel en hun twee minderjarige kinderen. Alle gezinsleden hadden de Duitse nationaliteit. De piloot was een Italiaan. De heli waarin ze verongelukten stond in Duitsland geregistreerd en was opgestegen op het vliegveld van San Bonet, op Mallorca.

In het betrokken vliegtuigje zaten dan weer twee inzittenden met de Spaanse nationaliteit: een man uit Valencia en vriend. De twee waren met hun vliegtuigje opgestegen op het vliegveld van Binissalem, ook op Mallorca. 

Hoe het ongeval  is kunnen gebeuren, is nog niet geweten en wordt nog onderzocht.

Meest gelezen