Sterrenrestaurant Bartholomeus in Knokke-Heist gaat na 25 jaar dicht

Het restaurant de Bartholomeus langs de zeedijk van Knokke-Heist gaat eind dit jaar dicht. Het is één van de zes restaurants met twee Michelinsterren in West-Vlaanderen. Sterrenchef Bart Desmidt wil na 25 jaar iets anders.

25 jaar na de opening van hun restaurant willen sterrenchef Bart Desmidt en zijn vrouw Sandra iets anders. Halfweg december gaat het 2 sterrenrestaurant dicht. Een aantal maanden later willen ze op dezelfde plaats een kleiner restaurant voor een 15-tal klanten met een open keuken midden in de zaak.

Nooit druk gevoeld van sterren

Chef Bart Desmidt wordt binnenkort 50 en heeft samen met zijn vrouw de beslissing genomen om het voortaan kleinschaliger aan te pakken. "Die sterren hebben nooit druk gelegd op mij, maar ik wil de komende 10 jaar kleinschaliger en puur op eten gaan. Het wordt een nieuwe formule met nog meer respect voor het product en koken op het gevoel. Ik ga de keuken nog dichter bij de zee brengen." 

Chef Desmidt zegt dat hij geen gas terug neemt, maar net een stap verder wil gaan. "Ik heb niets tegen gidsen en sterren, maar ik wil mijn eigen keuzes en mijn eigen visie doordrukken."

Het huidige restaurant is nog open tot en met 14 december. Daarna volgen een paar sabbatmaanden en begint de verbouwing. In het voorjaar van 2020 moet het nieuwe kleine restaurant open gaan.

Meest gelezen