Aangifte geboorte of overlijden kan vanaf volgend jaar elektronisch in Leuven

In Leuven hoeft u binnenkort niet meer naar het stadskantoor om een geboorte of een overlijden aan te geven. Vanaf volgend jaar kan dat gewoon elektronisch vanuit het ziekenhuis of van bij de begrafenisondernemer.

In Leuven kunt u vanaf volgend jaar een geboorte elektronisch aangeven. Geen extra stress meer dus om nog naar het stadskantoor te hollen. De regeling geldt voor Gasthuisberg en het Heilig Hartziekenhuis.

Schepen van burgerzaken Dirk Vansina (CD&V): "Er worden jaarlijks in Leuven zo'n 3.600 kinderen geboren waarvan 99 procent in de 2 ziekenhuizen, en 1 procent zijn thuisbevallingen. Het gaat om een belangrijk aantal van verplaatsingen naar het stadskantoor die we kunnen vermijden. In 90 procent van alle gevallen zal het niet meer nodig zijn dat de ouder naar het stadskantoor komt."

Ook overlijden

Ook de aangifte van een overlijden zal elektronisch van bij de begrafenisondernemer kunnen gebeuren. Nog even geduld wel, want het project wordt pas volgend jaar opgestart.

Meest gelezen