Videospeler inladen...

Al 2 jaar op de vlucht: 700.000 Rohingya leven nog steeds in kampen in Bangladesh

Twee jaar na de massale vlucht van Rohingya uit Myanmar (Birma) leven de meesten van hen nog altijd in opvangkampen in buurland Bangladesh. De meeste Rohingya zijn moslims die vooral in de Myanmarese staat Rakhine woonden. Myanmar is overwegend boeddhistisch. 

Eind augustus 2017 kwam een golf van geweld tegen de Rohingya op gang waar ook het leger van Myanmar de hand in had. Die bewering is ook bevestigd door rapporten van de Verenigde Naties.

Gisteren zijn duizenden Rohingya in Bangladesh samengekomen om te bidden voor hun terugkeer. Vorige week was er al een poging om enkele duizenden vluchtelingen te repatriëren, maar die weigerden uit angst voor hun leven. Ze vragen veiligheidsgaranties van Myanmar, en ook het recht op Myanmarees staatsburgerschap, wat hen tot nu toe wordt onthouden.

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen