Anonieme kunst protesteert tegen bouwproject Hamme

In een park in Hamme protesteert een anonieme kunstenaar met beeldjes van schreeuwende gezichten tegen bouwplannen waarvoor een deel van het park moet wijken. Volgens de artiest, die zichzelf "Ammeneir" noemt, kiest het bestuur voor een prestigeproject en offert het daarvoor belangrijke groene ruimte op. De gemeente gaat door met de plannen en zegt dat de verloren groene ruimte gecompenseerd wordt.

In het parkje tussen de Markt en de Jagersstraat verschenen afgelopen weekend opvallende kunstwerkjes. Een anonieme artiest liet zeven schreeuwende gezichten achter in het park, voor elke schepen van Hamme eentje. De beeldjes protesteren tegen de bouwplannen van de gemeente. Hamme vernieuwt de buurt rond de markt en plant ook een grote parking. Een deel van het park moet daarvoor wijken.

Steun vanuit de buurt

De artiest, die zichzelf "Ammeneir" noemt, vindt dat Hamme voor een foute investering kiest. Sommige buurtbewoners steunen de actie: "Het is een heel mooi park met veel bomen. Het is een beetje de groene long van Hamme. Ik vind het echt een schande. Het zou kunnen dat het er allemaal mooi uit zal zien als het af is, maar voor mij is het echt niet nodig, zeker de parking niet." 

Groen wordt gecompenseerd

De gemeente blijft bij de bouwplannen en benadrukt dat alle groene ruimte die sneuvelt elders gecompenseerd zal worden. Of "Ammeneir" nog verdere acties plant én zijn identiteit bekend zal maken, is onduidelijk. 

Meest gelezen