Represented by ZUMA Press, Inc.

Ariana Grande keert terug naar Manchester voor concert: "Helemaal overweldigd"

De Amerikaanse popster Ariana Grande heeft opnieuw opgetreden in Manchester, de Britse stad waar twee jaar geleden tijdens haar concert 22 mensen om het leven kwamen bij een aanslag. "Ik ben zo zenuwachtig, ik ben echt helemaal overweldigd. Manchester zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben", vertelde ze aan het publiek.

Op 22 mei 2017 gaf de immens populaire zangeres Ariana Grande een optreden in de Manchester Arena. Het concert was uitverkocht, ongeveer 21.000 mensen, onder wie veel jongeren, woonden het bij. Net na het einde van het concert liet een zelfmoordterrorist een explosief ontploffen. Er vielen 22 doden en meer dan 100 gewonden. De aanslag werd opgeëist door de terreurbeweging IS. Het was de grootste aanslag in het Verenigd Koninkrijk sinds de aanslagen in Londen op 7 juli 2015.

Ariana Grande was in shock en zette na de aanslag haar "Dangerous woman"-tournee doorheen Europa stop. Twee weken later trad ze nog op tijdens een benefietconcert voor de slachtoffers in Manchester, nadien bleef ze een hele tijd in de luwte. Ze verklaarde later dat ze leed aan posttraumatisch stresssyndroom (PTSS).

Gisteren gaf ze voor het eerst weer een regulier optreden in Manchester. Dat maakte geen deel uit van haar "Sweetener world"-tournee waarmee ze momenteel door Europa trekt. Ze was de headliner voor Manchester Pride Live, een concert voor de jaarlijkse Pride voor holebi's en transgenders in de stad. "Ik ben zo blij om bij jullie te zijn, bedankt dat jullie mij hier willen hebben", vertelde ze. "Sorry, ik ben zo zenuwachtig. Ik had zoveel meer dat ik had willen zeggen, maar ik ben echt helemaal overweldigd. Dus, bedankt."

Grande bracht een kortere versie van haar set die ze speelt tijdens haar tournee. Ze begon met "No tears left to cry" uit april 2018, de eerste single die ze uitbracht na de aanslag, een eerbetoon aan de slachtoffers. Afsluiten deed ze een half uur later met "One last time". De fans ontvingen haar enthousiast en emotioneel. Veel aanwezigen waren er ook bij tijdens het concert in 2017.

(lees verder onder de foto's)

Represented by ZUMA Press, Inc.
Represented by ZUMA Press, Inc.

Wie is Ariana Grande?

Ariana Grande is nog altijd maar 26 jaar, maar wel al jaren een immens populaire artiest. Ze breekt records in de hitlijsten en heeft miljoenen fans uit alle uithoeken van de wereld. Ze is ook een van de meest invloedrijke artiesten op sociale media, met meer dan 32 miljoen volgers op Facebook, meer dan 65 miljoen op Twitter, meer dan 163 miljoen op Instagram en meer dan 18 miljoen abonnees op haar YouTube-kanaal.

In 2016 rekende Time Magazine haar tot een van de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld, met als boodschap: "Onderschat haar niet". Haar "Sweetener world"-tour brengt haar komende vrijdag ook naar het Sportpaleis in Antwerpen, een concert dat al lang uitverkocht is.

Meest gelezen