"Mijn dochter had in ieder geval veel plezier gehad op school"

Bij ons is het nog een weekje wachten, maar vorige week maandag mocht de 5-jarige Lucie uit East Renfrewshire, in Schotland, al opnieuw naar school gaan. Piekfijn uitgedost vertrok ze er ’s morgens naartoe. Maar van dat piekfijn bleef weinig over, toen ze in de late namiddag thuis terug aankwam. Haar moeder Jill zette beide foto’s naast elkaar en deelde die vervolgens op Facebook met familie en vrienden. Toen een plaatselijke nieuwswebsite de samengevoegde foto ook via sociale media deelde, ging die in een mum van tijd viraal.

De foto werd intussen al duizenden keren gedeeld en werd wereldwijd door diverse nieuwsmedia opgepikt:

Moeder Jill op BBC News: "Lucie gaat heel graag naar school en ze wilde die eerste dag dan ook haar nieuwste dingen tonen."

"Toen ze van school terugkwam en ik haar in de toestand zag waarin ze zich bevond, vroeg ik haar wat ze allemaal gedaan had. Ze antwoordde met: "Niet veel." Ach, ze heeft goede leerkrachten die het leerproces op een actieve manier aanpakken en allerlei dingen met hen doen. Het zal daar wel aan gelegen hebben. Ze heeft in ieder geval duidelijk veel plezier gehad."

"Ik heb de foto genomen, zonder haar te vragen om ervoor te poseren. Mocht ik het haar gevraagd hebben, dan zou ze wellicht 'nee' gezegd hebben. Juist omdat ze er zo onverzorgd uitzag. Terwijl zij er juist altijd op haar best wil uitzien."

"Nadat we de toestemming gegeven hadden aan de nieuwswebsite Barrhead News om de foto’s te publiceren, volgden een massa reacties. Ik denk niet dat de website zelf zo’n stortvloed verwacht had. En Lucie, die vindt de aandacht wel leuk. Ook al denk ik dat ze nog een beetje te jong is om echt te begrijpen wat er allemaal gebeurt."

Meest gelezen