Pasgetrouwd koppel naar politie omdat huis vol papiersnippers ligt: "We geloven in de onschuld van onze vrienden"

Een koppel uit Lievegem heeft de politie gebeld omdat hun huis vol lag met papiersnippers na het trouwfeest. Een ploeg kwam ter plaatse en deed er de eerste vaststellingen. Het koppel gelooft niet dat vrienden erachter zitten en overweegt nu ook een klacht in te dienen. De politie bemiddelt omdat ze vermoedt dat het toch om een misplaatste grap gaat van bekenden.

Op sommige plaatsen is het een echte traditie: het huis van een pasgetrouwd koppel wordt stevig onder handen genomen door vrienden en familie. Er worden allerlei grappen uitgehaald om het bruidspaar te plagen.

Ook in Waarschoot, bij Lievegem, werd het huis van Kimberly en Jonas dit weekend onder handen genomen. Toen het koppel na het trouwfeest thuiskwam, bleek het hele huis vol te liggen met papiersnippers en confetti. Kosten noch moeite waren gespaard want de snippers zaten zo goed als overal.

Maar volgens Kimberly en Jonas is dit niet het werk van vrienden. Ze denken dat iemand ingebroken heeft en de papiersnippers er heeft achtergelaten. Er zou ook een buurvrouw zijn die een onbekende man zag rondlopen. Het koppel was zo onder de indruk dat het de politie opbelde.

Als het iemand van onze vrienden is, dan moeten ze dat toch al lang gezegd hebben? Misschien durven ze niet bekennen…

Kimberly

Overal snippers

“Voor ons huis hing een groot zwart doek", vertelt Kimberly aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Dat was het werk van vrienden. We hadden hen dan ook gezegd dat ze buiten wel een grap mochten uithalen. Het is tenslotte onze trouw. Maar toen we de garagepoort opendeden, zagen we allemaal papiersnippers. Ik kon er toen nog mee lachen, maar toen we de keuken binnenkwamen, lagen er overal papiersnippers. Het was één grote witte waas. Ze lagen werkelijk overal. Zelfs in onze kasten. Ook nu vinden we nog snippers en dat zal nog wel even duren."

"De buurvrouw had gezien dat onze vrienden aan het versieren waren", gaat Kimberly verder. "Even later zag de buurvrouw nog iemand langskomen met zwarte plastic zakken. De buurvrouw vond hem verdacht en heeft daarom een foto getrokken. Niemand herkent de man."

"Veel mensen op sociale media vinden ons naïef omdat we geloven in de onschuld van onze vrienden. Maar ik sluit natuurlijk niets uit. Het kan zijn dat een van onze vrienden erachter zit. Maar wij herkennen de persoon op de foto niet. En daarbij, als het iemand van onze vrienden is, dan moeten ze dat toch al lang gezegd hebben? Misschien durven ze niet bekennen…”

(lees meer onder de foto's)

Politie bemiddelt

De politie kwam ter plaatse en deed er vaststellingen. "Het koppel was erg misnoegd over de papieroperatie. Het wilde een klacht indienen maar we hebben er toch voor gekozen om te bemiddelen. Er is nu een interventiefiche opgesteld. Deze week nemen we opnieuw contact op om te horen of de klacht er echt komt. We laten er even tijd over gaan omdat we vermoeden dat het om een misplaatste grap zou kunnen gaan van vrienden. Een klacht kan verregaande gevolgen hebben", zegt politiecommissaris Jana De Wulf.

"We hebben onze huwelijksnacht niet kunnen beleven zoals we gewild hadden", zegt Jonas. "We hebben zelfs niet geslapen. We zijn met zo'n 20 mensen druk in de weer geweest om alles op te kuisen. Zo'n zeven uur heeft dat geduurd. Gelukkig kregen we veel hulp. Onze buren zijn fantastisch, ze kwamen meteen helpen. We wonen hier pas sinds februari, dus we zijn heel blij verrast. Ze mogen zeker snel nog eens langskomen. Niet om te kuisen dan, maar om iets te komen drinken!"

Meest gelezen