Tiener betrapt inbreker en rijdt hem aan: parket verdenkt hem van poging tot moord

In Beersel, Vlaams-Brabant, wordt een 19-jarige jongen verdacht van poging tot moord nadat hij is ingereden op een man die mogelijk een diefstal probeerde te plegen. De jongeman was bovendien ook in het bezit van wapens.

In Beersel probeerden drie inbrekers zaterdagnacht in te breken in een bestelwagen. De inbrekers werden betrapt door de 19-jarige buurjongen en die zette de achtervolging in. De inbrekers probeerden te ontsnappen met hun wagen, maar de tiener kroop zelf in zijn wagen en reed achter hen aan. "Nadien reed de jongen het voertuig van de inbrekers aan. Daarna reed hij nog eens in op één van de verdachten", vertelt Gilles Blondeau van het parket. 

Toch ontsnapt 

De verdachte werd licht aangereden, maar kon toch samen met zijn kompanen ontsnappen. "Hun voertuig is wel achtergebleven", vertelt Blondeau. "De jongeman die de inbreker heeft aangereden, is dan door de politie opgepakt. Op grond van verschillende verklaringen die werden afgelegd en de vaststellingen uit het dossier zijn er voldoende aanwijzingen voor poging tot moord."

Wapenbezit

Bovendien was dat niet het enige. "De tiener was ook in het bezit van een wapenstok en een mes. Dat is dus ook nog eens verboden wapenbezit", vult Blondeau aan. Gisteren moest de jongen voor de onderzoeksrechter verschijnen en die heeft hem onder voorwaarden vrijgelaten. De daders van de inbraak worden nog steeds opgespoord. 

Meest gelezen