Waterleiding scheurt tijdens opvoering "Titanic": "Het was alsof de toeschouwers in een zwembad waren gesprongen"

Voor enkele toeschouwers van de openluchtmusical "Titanic" aan het Donkmeer in Berlare was het zondagavond een bijzondere belevenis. Eén van de waterleidingen die voor de tribune liggen, was gescheurd. De toeschouwers op de eerste 3 rijen werden daardoor kletsnat.

Het incident deed zich voor op het einde van de musical, tijdens het zinken van de Titanic. Dan spuit er water onder hoge druk uit buizen, om zo een watergordijn te creëren over de volledige breedte van het podium.

Maar plots scheurde 1 van de waterleidingen en al het water kwam op de toeschouwers op de eerste rijen terecht. "Die mensen waren echt kletsnat", vertelt Nancy die het allemaal zag gebeuren. "Het was precies alsof ze in een zwembad waren gesprongen. Sommigen waren erg boos en zijn meteen vertrokken. Anderen konden er wel mee lachen en zeiden dat ze het zinken van de Titanic nu echt meegemaakt hadden."

De natte toeschouwers werden opgevangen door de organisatie en het Rode Kruis. Ze kregen handdoeken, droge kleren, een thermisch deken en warme koffie.

Op 13 augustus 2019 ging "Het Journaal" langs tijdens de repetities van de musical. Die reportage kunt u hieronder bekijken:

Video player inladen...

Meest gelezen