Jean-Marc Nollet en Rajae Maouane enige twee kandidaten om voorzitters te worden van Ecolo

Jean-Marc Nollet en Rajae Maouane zijn de enige twee kandidaten om de komende jaren voorzitters te worden van de Franstalige groenen. Het is dus zo goed als zeker dat zij Ecolo zullen voorzitten, al zijn de officiële voorzittersverkiezingen pas op 15 september. 

Ecolo wordt steeds voorgezeten door twee zogenoemde "co-voorzitters", telkens een Brusselaar en iemand uit Wallonië. Jean-Marc Nollet zat de partij de afgelopen jaren al voor, samen met de Brusselse Zakia Khattabi. Die kondigde halfweg juli aan dat ze niet opnieuw kandidaat is.

De Molenbeekse Rajae Maouane zal nu haar plaats innemen. Maouane is parlementslid in het Brusselse parlement, waar ze in mei met 4297 voorkeursstemmen werd verkozen.

Meest gelezen