AP

Weinstein pleit onschuldig na nieuwe aanklachten, proces wordt begin volgend jaar verwacht

Het proces wegens verondersteld seksueel misbruik tegen filmproducent Harvey Weinstein zal ten vroegste begin januari volgend jaar plaatsvinden.  Dat heeft een rechter in New York beslist. De rechtszaak is uitgesteld door nieuwe aanklachten. 

Weinstein pleitte vandaag onschuldig in een zaak rond twee nieuwe aanklachten.  Eén van de nieuwe klachten zou die van actrice Annabella Sciorra zijn, die meer twee jaar geleden in The New Yorker al zei dat ze in 1993 verkracht is door Weinstein. 

De aanklacht moet eerst verder onderzocht worden vooraleer het proces kan plaatsvinden. 

De Hollywoodproducent kijkt al aan tegen verschillende zware misdrijf-klachten, gaande van aanranding tot verkrachting. Weinstein blijft herhalen dat hij nooit seks gehad heeft met een vrouw zonder toestemming. 

Volgens de advocaten van Weinstein tonen de nieuwe aanklachten dat de aanklagers "wanhopig" zijn. "Dit is niet nieuw", zeggen ze. "Dit is een nieuwe aanpak." 

Er wordt nu verwacht dat het proces begin januari 2020 van start zal gaan. Zijn advocaten proberen het proces ook uit de media-aandacht te halen met een verzoek om de zaak op een andere plek dan in New York te laten plaatsvinden. 

Meest gelezen