LC_DBC@YAHOO.BE

Zeereddingsdienst Blankenberge zoekt vrijwilligers

De vrijwillige Blankenbergse zeereddingsdienst is op zoek naar vrijwilligers en organiseert daarom een infoavond. Vanavond kunt u een kijkje nemen op de reddingsboten en eventueel zelf een reddingspak aantrekken.

De Blankenbergse zeereddingsdienst zoekt vrijwilligers. Een echt tekort aan zeeredders is er niet, maar het is belangrijk om regelmatig nieuw bloed aan te trekken. Het gaat voor alle duidelijkheid om zeeredders, dat is iets anders dan strandredders. De zeeredders helpen mensen die iets dieper in zee in de problemen komen en die vanop het strand moeilijker te bereiken zijn.

Nieuw bloed aantrekken

Volgens Luc Simons van de vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst is er nu nog geen tekort, maar het is goed om al op zoek te gaan naar nieuwe vrijwilligers. "Op dit ogenblik kunnen we de dienst runnen, maar jongere mensen worden ouder en kunnen door werk of gezin soms nog moeilijk vrijwilligerswerk doen. Dat moeten geen 17-jarigen zijn, dat mogen evengoed dertigers of veertigers zijn die nog voldoende actief zijn en die bereid zijn om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Vanavond is er een info-avond. Van 19 uur tot 21 uur kunt u een kijkje nemen op de reddingsboten en krijg je alle info over het vrijwilligerswerk.

Meest gelezen