6 migranten komen om bij jeepcrash in Noord-Griekenland

In het noorden van Griekenland zijn 6 migranten om het leven gekomen bij een ongeval met een jeep. 10 andere mensen raakten gewond. De migranten werden vervoerd in een jeep van mensensmokkelaars die hen wellicht in Turkije of bij de grens had opgepikt.

Het ongeval gebeurde bij de stad Alexandroupolis, dicht bij de Turkse grens. In de jeep zaten 16 migranten uit Pakistan en Egypte. Het is onduidelijk wat het ongeval veroorzaakt heeft, maar de jeep is in een gracht naast de weg terechtgekomen. 

De twee vermoedelijke mensensmokkelaars, twee Bulgaren, gingen na het ongeval op de loop. Ze zijn intussen wel opgepakt door de politie. Die gaat er vanuit dat de migranten illegaal de grens van Turkije naar Griekenland zijn overgestoken. 

Meest gelezen