Argentijnse kunstenares Hyuro heeft Lam Gods-muurschildering gemaakt in Gent

De Argentijnse kunstenares Hyuro heeft Bij Sint-Jacobs in Gent een eerste van een reeks muurschilderingen gemaakt gebaseerd op het "Lam Gods". De muurtekeningen kondigen het Van Eyck-jaar 2020 aan. Gent brengt het hele jaar hulde aan Van Eyck met ''OMG! Van Eyck was here''. Een aantal internationale artiesten kreeg de uitnodiging om de binnenstad op te fleuren met een kunstwerk dat geïnspireerd is op het Lam Gods. Het project moet klaar zijn begin 2020.  

De Argentijnse kunstenares Hyuro, echte naam Tamara Djurovic (°1974), staat bekend om haar grote muurschilderingen, urban art dus, met  dromerige surrealistische composities waarin vrouwen vaak de hoofdrol spelen. Haar werk in Gent toont drie gestalten onder een laken met bloemenmotief. Het laken legt de link met de rijke stoffen en gewaden op het "Lam Gods" en de bloemen verwijzen naar de botanische pracht op het altaarstuk, zegt de stad Gent. Met haar werk wil Hyuro ook aandacht voor de vluchtelingen.  

Bekijk hieronder beelden van kunstenares Hyuro aan het werk in Gent:

Meest gelezen