Videospeler inladen...

Dronebeelden Amazonegebied leggen verwoesting vast door bosbranden

Drones trachten de omvang van de schade te meten die de bosbranden aan het Zuid-Amerikaanse regenwoud toebrengen. De branden, die vooral het Amazonewoud in Brazilië, Bolivia en Peru teisteren, waren een belangrijk thema op de G7 (de top van de zeven rijkste industrielanden en de Europese Unie) in Biarritz, die gisteren afliep. 

Het aanbod om 18 miljoen euro vrij te maken voor de bestrijding ervan, werd door de Braziliaanse overheid eerder bot afgeweerd. President Bolsonaro zocht er vooral economische en politieke motieven achter. 

De Braziliaanse minister van Milieu reageerde milder, hoewel ook hij benadrukte dat wat zijn land betreft, de branden in de eerste plaats een Braziliaanse aangelegenheid zijn.

Bekijk hier dronebeelden van de bosbranden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen