Gemeente Bocholt gaat zone voor woonboten aanleggen

In de gemeente Bocholt komt er een zone voor woonboten. Het zou gaan over vijf ligplaatsen. De gemeente onderhandelt nog met de Vlaamse Waterweg over de locatie van die zone.

Wonen op het water wordt steeds populairder en dus zijn er ook meer ligplaatsen nodig. De gemeente Bocholt bijvoorbeeld gaat daarom ook een woonbotenzone aanleggen. In het huidige voorstel met de Vlaamse Waterweg gaat het over een zone aan de Zuid-Willemsvaart, maar de gemeente bekijkt of het ook mogelijk is tussen de Passantenhaven en de grote brug. Burgemeester van Bocholt Stijn Van Baelen vindt zo'n zone voor woonboten belangrijk voor de gemeente: "Bocholt ligt aan het water en dat is een troef die we willen uitspelen. Een woonbotenzone kan een meerwaarde zijn voor Bocholt." 

Ligplaatsen voor woonboten ook elders populair 

Op het kanaal in Eisden-Maasmechelen is er een tiental plaatsen voor woonboten. Woonbootbewoner Wim Kuypers, die een ligplaats heeft op het kanaal in Eisden, zegt dat het niet simpel is om een plekje te krijgen. "Op dit moment zijn er wachtlijsten in België voor vaste ligplaatsen. Ik kan dus alleen maar toejuichen dat er extra plaatsen komen", zegt Wim. 

Naast de ligplaatsen in Bocholt en Maasmechelen zijn er ook nog aanlegplaatsen op de Zuid-Willemsvaart in Lanaken, op het kanaal Bocholt-Herentals in Mol en op het Kanaal naar Beverlo in Lommel. In totaal gaat het over 7 plaatsen.

Veel mensen dromen van een plek op het water. Acteurskoppel Machteld en Danny ging zes jaar geleden op een zelf verbouwde woonboot wonen. En daar hebben ze nog geen minuut spijt van, al is op het water gaan wonen niet evident. Bekijk hieronder de reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen