"Kartonnen dozen" van Tom Lanoye wordt verfilmd

De roman "Kartonnen dozen" van Tom Lanoye wordt verfilmd. Dat maken Bavo Defurne en Yves Verbraeken bekend, het "creatief team" dat in 2011 de film "Noordzee, Texas" in de bioscoop bracht. "Kartonnen dozen" was in 1991 de tweede roman van Lanoye en schetst het verhaal van de jeugd, de afkomst en de opvoeding van de auteur.

"Bavo Defurne en ik hebben van Tom Lanoye de rechten en de toestemming verkregen om het boek te verfilmen", vertelt Yves Verbraeken. Hij was enkele jaren geleden de producent van "Noordzee, Texas", terwijl Defurne de film regisseerde.

"Over "Kartonnen dozen" kunnen we nog niet veel zeggen. Bavo en ik zullen dit project als creatief team aanpakken en we zullen allebei betrokken zijn bij de regie, de uitvoering en het scenario", zegt Verbraeken. Wanneer de opnames zullen starten en met welke acteurs, is dan ook nog niet bekend.

Op Facebook noemt Defurne "Kartonnen dozen" "een topper in het coming-of-age-genre". "Brutaal, romantisch, vaak knotsgek, een meesterwerk dat een verfilming waard is."

Meest gelezen