Todrick Hall met Taylor Swift.
Invision

Taylor Swift gaat aan de haal met MTV Award voor Beste Video, alle ogen gericht op Miley Cyrus

In de Verenigde Staten zijn de MTV Video Music Awards (VMAs) uitgereikt, belangrijke prijzen in de wereld van de popmuziek. De award voor Song van het Jaar ging naar "Old town road" van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus. Voor Lil Nas X is het zijn eerste MTV award. Taylor Swift won de prijs voor de Beste Video met "You need to calm down". Hiphop-ster Missy Elliot viel in de prijzen voor haar hele muziek- én filmcarrière.

Taylor Swift en Ariana Grande waren de slokoppen bij de nominaties, met elk 10 stuks. In de categorie Beste Video haalde Swift het alvast met "You need to calm down" van Grande die genomineerd was met "Thank u, next".  Grande werd wel uitgeroepen tot Artiest van het Jaar. 

Swift opende de show in Newark (New Jersey) met het pro-LGBTQ-lied in een optreden vol regenbogen. Ze dankte haar fans die voor "You need to calm down" hadden gekozen en riep op tot gelijkheid.

Even was er hilariteit toen acteur John Travolta de prijs uitreikte en het beeldje bijna geeft aan iemand uit Swifts entourage, namelijk dragqueen Jade Jolie. Travolta had op voorhand op het podium gezegd dat hij beter geen award uitreikt. "Ik zal het verneuken", voorspelde hij.

Bekijk hier de beelden waarop John Travolta zich bijna vergist: (lees verder onder de video)

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Ook de eerste voor de Jonas Brothers

De Zuid-Koreaanse boyband BTS werd uitgeroepen tot beste groep, zij mochten ook een award mee naar huis nemen voor het nummer "Boy with luv" in de categorie Beste K-Pop-video. De 17-jarige Billie Eilish, die bij ons nog op het hoofdpodium van Pukkelpop stond, werd beste nieuwkomer.

Andere prijzen gingen naar: "Old town road" van Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus (Song van het Jaar), "Sucker" van de Jonas Brothers (Beste Pop, hun eerste MTV VMA trouwens), "Money" van Cardi B (Beste Hiphop), "Señorita" van het koppel Shawn Mendes  en Camila Cabello (Beste Samenwerking) en Panic! At The Disco met "High hopes" (Beste Rock). Missy Elliott kreeg de zogenoemde Vanguard-award voor haar carrière. Hier vindt u de complete lijst met winnaars.

(lees voort onder de foto's van de uitreiking)

Shawn Mendes  en Camila Cabello.
2019 Invision
Nick, Joe en Kevin Jonas.
Invision
Missy Elliott.
Invision
Lil Nas X en Billy Ray Cyrus.
Invision

Miley Cyrus voor het eerst sinds de breuk

Naast de vele winnaars waren alle ogen gericht op zangeres en actrice Miley Cyrus die voor het eerst optrad sinds de tumultueuze breuk met Liam Hemsworth. Ze bracht het lied "Slide away".

De Amerikaanse pers spotte een nieuwe tatoeage op Cyrus' linkerbovenarm met de tekst "My head was feeling scared, but my heart was feeling free" (uit het nummer "The thing" van de Pixies). Meteen werd de link gelegd met haar echtscheiding.   

Miley Cyrus brengt "Slide away".
AFP or licensors

Meest gelezen