Video player inladen...

Universiteit Antwerpen start met keuzevak klimaatverandering

De Universiteit van Antwerpen gaat een nieuw keuzevak aanbieden: klimaatverandering. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. In alle richtingen zal het vak kunnen worden opgenomen. 

Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen geven nu al vaak lezingen over het klimaat, maar ze hadden er tot hiertoe nog niet aan gedacht om ook de eigen studenten grondiger te informeren. Nochtans is het voor alle opleidingen interessant, zegt biologe  Sara Vicca, één van de docenten die het vak zal geven.

Oplossingen moeten uit alle sectoren komen

"Klimaatverandering is één van de belangrijkste problemen van de toekomstige generaties", zegt ze. "Het is dan ook belangrijk dat we jongeren daar voldoende op voorbereiden. Zowat alle sectoren van onze samenleving worden daardoor beïnvloed: economie, gezondheidszorg, zelfs rechtspraak,... En ook de oplossingen moeten van alle kanten komen."

Niet verplicht

Elke student van de universiteit kan het vak klimaatverandering vanaf de tweede bachelor volgen, maar het is niet verplicht.

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen