Onderzoek naar financieel gesjoemel bij De Watergroep

De federale gerechtelijke politie heeft zes huiszoekingen uitgevoerd bij De Watergroep, de watermaatschappij in de provincie Limburg. De speurders voeren een onderzoek naar financiële onregelmatigheden en corruptie binnen De Watergroep. 

De huiszoekingen vonden plaats in Antwerpen, Temse, Hasselt, Herk-De-Stad, As en Alken. De speurders verzamelden documenten die het onderwerp van een grondig verder onderzoek zullen uitmaken.

Het was de watermaatschappij zélf die naar de politie stapte, na een interne audit. "De Watergroep heeft een anonieme klacht gekregen over fraude met een aannemer", zegt Marijke De Vis van De Watergroep. "We hebben dat onmiddellijk ernstig genomen en die melding overgemaakt aan het parket voor verder onderzoek. De Watergroep heeft zelf een tuchtprocedure naar de betrokken medewerker opgestart, en die procedure is intussen afgerond."

Er is een medewerker van De Watergroep ontslagen, een andere medewerker is gedegradeerd en krijgt minder salaris. De exacte omvang van de fraude is nog niet bekend, maar zou liggen tussen de 500 en 600.000 euro.

Meest gelezen