Parkeren in de buurt van Vorst Nationaal wordt duurder zodat buurtbewoners weer meer plek hebben

Vanaf november voert de Brusselse gemeente Vorst in de wijken rond de concertzaal Vorst Nationaal een evenement-zone in voor automobilisten. De gemeente wil zo een oplossing geven aan de buurtbewoners, die vaak problemen hebben om hun auto te parkeren als er concerten zijn.

Met de auto naar een concert gaan in Vorst Nationaal wordt een dure uitstap. De Brusselse gemeente Vorst voert vanaf november een nieuw parkeertarief in, in de wijken rond  de concertzaal Vorst Nationaal. 

Voor de buurtbewoners heeft het vinden van een parkeerplaats in hun wijk veel weg van een onmogelijke opdracht. Met de evenement-zone wil de gemeente zo de parkeerdruk tijdens concerten verlichten. 

In de speciale zone zullen automobilisten vijf euro per uur moeten betalen, en dat voor een maximale duur van 4,5 uur, als er een evenement doorgaat. Wie een bewonerskaart heeft, moet niet betalen.

Het komende jaar draait de nieuwe regeling op proef, daarna volgt een definitieve beslissing. 

Deze zomer lanceerde Vorst Nationaal een samenwerking met de NMBS, waardoor concertgangers aan de helft van de prijs met de trein naar concerten kunnen

Meest gelezen