Sportvliegtuig gecrasht in Wevelgem, piloot komt om het leven

Op de luchthaven van Wevelgem is een sportvliegtuigje gecrasht tijdens een fout manoeuvre. Daarbij is de piloot van 34 jaar om het leven gekomen. Dat bevestigt de brandweer van de zone Fluvia. 

Het ongeval gebeurde omstreeks 16.20 uur op het vliegveld van Wevelgem. De piloot van een sportvliegtuigje maakte een verkeerd manoeuvre tijdens het aanhaken van een reclamebanner, die boven Waregem Koerse zou getoond worden, waardoor het toestel crashte. De piloot raakte gekneld en overleed ter plaatse.

Door de crash lekte er brandstof uit het toestel. "Maar er is geen brandgevaar", klinkt het bij de brandweer. "Het vliegtuig is niet in brand gevlogen." De gelekte vloeistof is opgeruimd. 

Het parket heeft een ingenieur-deskundige en een wetsdokter ter plaatse gestuurd. "Er is een onderzoek gestart naar de omstandigheden van het ongeval", zegt luchthavendirecteur Stefaan Van Eeckhoutte. "Zodra er meer duidelijkheid is, zal hierover verder gecommuniceerd worden. Onze bezorgdheid gaat nu uit naar het slachtoffer en de familie."

Bekijk hieronder beelden van na het ongeval:

Video player inladen...

Meest gelezen