Stad Diest lanceert meldpunt dierenwelzijn

Diest wil problemen rond de verwaarlozing van dieren, het mishandelen van dieren en ook de verkoop van dieren aanpakken. Daarom lanceert de stad een meldpunt dierenwelzijn. Daarnaast is er ook een sterk zwerfkattenbeleid en wil de stad een hondenlosloopweide neerplanten in elke deelgemeente.

In Diest kan je mishandelde of verwaarloosde dieren signaleren op de website van de stad. Als je de eigenaar van het dier niet kent, moet je contact opnemen met de politie. Zij zullen deze persoon dan proberen op te sporen. "De bedoeling is eigenlijk om zo weinig mogelijk dierenleed in onze stad te hebben", zegt schepen van Dierenwelzijn Pascale Van Audenhoven. Naast dierenmishandeling en dierenverwaarlozing is er ook een probleem met de verkoop van dieren. "Er worden bijvoorbeeld heel veel katjes en hondjes te koop aangeboden door particulieren via sociale media, zoekertjes en websites", vertelt Van Audenhoven. Daarnaast beschikt de stad ook over een zwerfkattenbeleid. "Als je bijvoorbeeld ergens een nestje kittens van zwerfkatten vindt, kan je dat dus ook bij ons melden. Wij nemen nadien contact op met de vrijwilligers die de katjes zullen steriliseren of castreren." 

Hondenlosloopweide

Naast de invoering van het meldpunt, wil de stad ook graag een hondenlosloopweide inrichten in alle deelgemeenten. Je kan op die manier je hond loslaten waardoor ze kunnen spelen met de andere hondjes. "Ik wil hier de komende jaren graag werk van maken en een zestal van die weides inrichten", aldus Van Audenhoven. 

 

Meest gelezen