Vlaams Belanglid neemt ontslag na racistische en seksistische berichten op Tinder

Een lid van Vlaams Belang Mechelen en ex-penningmeester van Vlaams Belang Jongeren neemt ontslag na racistische en seksistische berichten via de dating-app Tinder. Daarin vergeleek hij mensen met een andere huidskleur met huisdieren en noemde vrouwen “objecten” die geen mening hebben. De schermafbeeldingen van die berichten werden verspreid door de 19-jarige studente naar wie de man de berichten stuurde. Daarop ontstond veel ophef op sociale media.

De vrouw die de berichten ontving, reageert verbolgen. “Toen hij vroeg hoe het ging met mijn huisdier, dacht ik dat hij het had over mijn hond. Maar in de berichten daarna maakte hij duidelijk wat hij echt bedoelde, mijn vriendin met Afrikaanse roots met wie ik op de foto stond.”

“Zo'n gedrag kan niet door de beugel", reageert Bart Claes, voorzitter van Vlaams Belang Jongeren. "Hij heeft met zijn uitspraken veel schade toegebracht aan onze partij. Zijn ontslag is daarom de enige correcte beslissing op dit moment.”

De man was gedurende een korte periode penningmeester bij Vlaams Belang Jongeren. "Maar ik heb hem al bijna een jaar niet meer gezien. Ik denk dat hij nog bestuurslid was bij Vlaams Belang Mechelen”, besluit Claes.

Meest gelezen