"Voldoende aanwijzingen voor zedenmisdrijf" bij dood van man in Nederlandse Assen

Volgens het Nederlandse gerecht zijn er "voldoende aanwijzingen die erop wijzen dat er een zedenfeit is gepleegd" in een speeltuin in Assen. Daar is dit weekend de vermoedelijke dader overleden na een confrontatie met vijf andere mannen. 

Zaterdag is het in een speeltuin in Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe, tot een incident gekomen tussen enkele mannen. Daarbij is een man van 32 overleden na een confrontatie met vijf andere mannen.

De man die is overleden, zou zich schuldig hebben gemaakt aan zedenfeiten met een meisje van vier. Het gerecht bevestigt nu dat "er voldoende aanwijzingen voor zijn". 

De vader van het meisje kwam tussenbeide en probeerde de dader tegen te houden. De vader kreeg daarop de steun van vier andere mannen die de dader in bedwang hielden tot de politie kwam. 

De dader was intussen overleden. De vier andere mannen zijn aangehouden en de vader van het meisje heeft zich bij de politie aangegeven. De vijf zitten niet meer vast, maar zij blijven vooralsnog wel verdachte in de zaak.

Meest gelezen