Video player inladen...

Uitbater van café In de 7 Saeligheeden in Lillo stopt ermee: "We werden overspoeld met toeristen"

De Waterbus in Antwerpen is sinds enkele maanden verlengd tot in Lillo. En dat heeft zo zijn gevolgen. Het kleine rustige polderdorpje is veel drukker dan vroeger. Zo druk zelfs dat cafébaas Mil Boriau het niet meer zag zitten en zijn zaak In de 7 Saeligheeden overlaat.  

Mil had het café gekocht om er rustig van zijn pensioen te genieten, maar de komst van de Waterbus stak stokken in de wielen. 

Sinds begin deze zomer is de Waterbus verlengd tot Lillo. Elk halfuur komen met het schip tientallen bezoekers aan in het dorpje.  "Ineens werden we overspoeld met toeristen", zegt caféuitbater Mil. "Dat maakt dat de zaak voor ons, met twee, niet meer te runnen is."

Bekijk hieronder de reportage van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen