Dierenrechtenactivisten houden wake aan slachthuis Tielt

In Tielt, West-Vlaanderen, voeren dertig leden van drie dierenrechtenorganisaties actie aan het slachthuis Debra-Meat. Twee jaar geleden lekten er beelden van dierenmishandeling in het slachthuis. Die waren stiekem opgenomen. Binnenkort start daarover een proces.

Aan exportslachthuis Debra-Meat in Tielt houden dierenrechtenorganisaties "Animal Rights", "All For Animals" en "The Save Movement" vanmorgen een wake. In november start er een rechtzaak tegen het slachthuis nadat er videobeelden verspreid werden waarop te zien is hoe varkens er mishandeld worden. De beelden zijn van 2017. Het slachthuis werd toen een tijdlang gesloten en ondervond serieuze financiële gevolgen. Met de wake willen de dierenrechtenorganisaties nog eens de aandacht vestigen op de zaak en aandacht vragen voor dierenleed.

Vreedzame actie 

De actievoerders geven een laatste afscheid aan de varkens die met vrachtwagens toekomen in het slachthuis. Alles verloopt rustig, in tegenstelling tot vorig jaar, toen tientallen Franse dierenrechtenactivisten met geweld een varken bevrijdden en de gang tussen de hokken en de slachtplaats blokkeerden. De politie houdt ook een oogje in het zeil.

Meest gelezen