Elf scholen willen meehelpen om Hasselt groener te maken

Elf Hasseltse scholen stappen mee in een project van de stad om de provinciehoofdplaats groener te maken. Het is de bedoeling de speelplaatsen van die scholen te ontharden en om te vormen tot groene ruimtes.

De stad Hasselt heeft daarvoor een gezamenlijke subsidie-aanvraag ingediend bij de minister van Milieu, Koen Van Den Heuvel. “Met de subsidies kunnen de scholen bomen, struiken en klimbeplanting op de speelplaats planten", zegt schepen van Parken en Groen, Joost Venken (RoodGroen+).  

Verharding

Het Virga Jesse-college is één van de elf scholen die mee in het project stappen. “Vooral de  campus op de Guffenslaan kan meer groen gebruiken", zegt directeur Gert Maex. "De speelplaats daar heeft een oppervlakte van ongeveer 2.000m² die volledig verhard is. We gaan dus proberen daar meer groen binnen te halen, dat is het minste wat we kunnen doen om de schoolomgeving voor de leerlingen aangenamer te maken.”

Meest gelezen