Grote brand in een biomassacentrale net over de grens in Sittard in Nederland

In een biomassacentrale aan de Rijksweg Noord in Sittard, in Nederland, niet ver van de grens met België, woedt een grote brand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Volgens een woordvoerster van de brandweer zijn er geen gewonden. De brandweer heeft het vuur onder controle maar is nog aan het nablussen.

Grote zwarte rookwolken zijn tot ver in de omtrek te zien.  De brandweer is met meerdere bluswagens uitgerukt. De brand woedt in het gedeelte waar houtpulp opgeslagen wordt. De biomassacentrale staat niet in de buurt van woonwijken en er was niemand in het complex.   Brandweerlieden hebben voorkomen dat ook de thermische olie vlam vatte, waardoor er ontploffingsgevaar zou kunnen ontstaan.

De rook trekt in de richting van het centrum van Sittard en de Duitse grens. De brandweer adviseert mensen die last hebben van de rook ramen en deuren te sluiten. Het treinverkeer op de naastgelegen spoorlijn rijdt op aanwijzingen van de brandweer ietsje langzamer, maar "de reizigers merken er nagenoeg niets van", aldus een woordvoerder van ProRail.

Oorzaak nog niet bekend

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. In 2007 woedde er ook een grote brand in de centrale die toen nog maar enkele maanden operationeel was. De centrale is toen voor een groot deel afgebrand en moest worden heropgebouwd.

Meest gelezen