Hoegaarden geeft deels positief advies voor windturbinepark langs E40

In tegenstelling tot Tienen, Boutersem en Bierbeek geeft Hoegaarden wel voor een deel een positief advies voor de plannen om in de vier gemeenten langs de E40 zestien windturbines te bouwen. Hoegaarden is met name akkoord met drie van de zeven windturbines die gepland zijn op het eigen grondgebied.

"We verzetten ons tegen de twee windturbines in Hoksem vanwege de verwachte overlast voor de inwoners", zegt Marleen Lefevre (CD&V), als schepen van Milieu en Ruimtelijke Ordening in Hoegaarden. "Ze komen met name te dicht bij woningen en passen landschappelijk ook niet in de omgeving van dit mooie dorp."

In de andere deelgemeente Outgaarden wil men vijf windturbines plaatsen. Het gemeentebestuur ziet vijf windturbines op die plaats niet zitten, maar drie kunnen wel. "Omdat de windturbines in Outgaarden zich meer afgelegen situeren, kunnen voor ons drie van de vijf voorgestelde in deze deelgemeente wel. Deze drie zijn ook voldoende om Hoegaarden klimaatneutraal te maken", zegt Marleen Lefevre nog. Hoegaarden wil overigens ook niet weten van de geplande windturbines in het naburige Kumtich (Tienen).

Meest gelezen