Inbreker ziet eigen wagen gestolen worden

Afgelopen zondag kreeg de politie van Kennewick, in de Amerikaanse staat Washington, om 6 uur 's ochtends een telefoontje van een man die beweerde dat zijn auto, een rode Chevrolet pick-uptruck uit 1992, gestolen was. Blijkbaar had de man de autosleutels, zo liet hij weten, op de autozetel laten liggen. Toen de politie nochtans daarna de diverse camerabeelden uit de omgeving bestudeerde, bleek dat de betreffende man niet alleen een slachtoffer was. Hij bleek immers zelf bezig te zijn geweest met een inbraak en dat in een nabijgelegen supermarkt. De man werd onmiddellijk aangehouden.

De politie gaf intussen de beelden vrij waarop te zien is hoe een fietser de truck op een vrij verlaten parking opmerkt en ziet dat de autosleutel in het voertuig aanwezig is. Het is niet helemaal duidelijk of de motor draaide, in tegenstelling tot wat de eigenaar van de wagen aan de politie vertelde, wat de aandacht van de voorbijrijdende fietser zou hebben getrokken. Hij laadt daarna zijn fiets op de truck en vertrekt. Voor de eigenaar zit er niets anders op dan achter zijn auto te rennen.

Dat de man uiteindelijk de politie belde, kwam hem nu dus duur te staan. Hij belandde immers onmiddellijk in de cel, omdat dit niet de eerste keer was dat hij met de politie in aanraking kwam. Zijn auto is intussen nog niet teruggevonden.