Politie sluit pas geopende winkel van Ian Thomas

De gloednieuwe winkel van zanger Ian Thomas in Antwerpen is alweer dicht. In die winkel werden producten met cannabisolie verkocht. De politie en het Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen hebben de winkel gesloten.

De pop-up CBD-winkel van Ian Thomas in de Kloosterstraat die vandaag openging is alweer gesloten. Ian Thomas wilde geurkaarsen en etherische oliën verkopen op basis van cannabidiol, een afgeleide van de cannabisplant. Maar daar zijn strenge regels rond, en mogelijk was niet alles in orde.

De politie en het Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen hebben daarom verschillende producten in beslag genomen voor verder onderzoek, en de winkel gesloten.

Ian Thomas is teleurgesteld, want volgens hem gebeurde er niets verkeerd. "Cannabidiol veroorzaakt geen roes, zoals het roken van cannabis", zegt Ian Thomas. "Cannabisolie is iets helemaal anders dan cannabis roken, met dat laatste hebben we niets te maken.”

 

Meest gelezen