Archieffoto

Twee West-Vlaamse twintigers komen om door benzinedampen in auto

In Stuttgart, Duitsland, zijn twee jonge West-Vlamingen om het leven gekomen. De twee sliepen in hun auto, toen er benzinedampen vrijkwamen uit een jerrycan in de koffer.

Twee twintigers uit Aalbeke bij Kortrijk en Moorsele zijn in de Duitse stad Stuttgart dood teruggevonden in hun auto. De twee sliepen in hun auto en werden bedwelmd door benzinedampen uit een jerrycan in de koffer. Een vrouw zag hen zondagnacht liggen in hun auto op een parkeerterrein en sloeg alarm. Alle hulp kwam te laat.

(lees verder onder de kaart)

"Gevaar van benzinedampen is onderschat"

Volgens toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven onderschatten mensen het gevaar van benzinedampen. "Als je bij het tanken wat benzine inademt, dan is dat ongevaarlijk. Maar in een gesloten ruimte is het een ander verhaal. Als je lang genoeg aan die dampen wordt blootgesteld, kan je duizelig worden, bewusteloos raken en uiteindelijk sterven. Als je onderweg bent met een jerrycan in de auto en het zo warm is als nu, dan kun je die jerrycan beter eens ontluchten. Zet hem buiten even open, zo kun je vermijden dat die dampen geleidelijk aan vrijkomen in de auto."   

 

Meest gelezen