Aantal studentenkoten in Mechelen blijft stijgen

Er worden elk jaar meer studentenkoten verhuurd in Mechelen. Het voorbije jaar kwamen er zo'n 70 bij, en daarmee zijn er meer dan 500 koten. Die zijn ondertussen bijna allemaal verhuurd, blijkt uit cijfers van hogeschool Thomas More.

"Er zijn nooit koten te kort geweest in Mechelen, maar we zien wel dat er elk jaar meer bezet worden", zegt Lieselotte Heymans van Thomas More. "Het aantal studenten aan Thomas More blijft elk jaar toenemen, en dankzij onze opleidingen in het Engels zijn er ook meer internationale studenten die hier op kot gaan." 

Thomas More gaf vorig jaar al aan dat er extra koten moesten bijkomen en de stad heeft ervoor gezorgd dat er dit jaar 70 nieuwe zijn. Ook volgend jaar zullen er nog extra studentenkoten bijkomen. 

De gemiddelde prijs voor een studentenkamer in Mechelen is 314 euro en voor een studio 445 euro.

Meest gelezen