www.fotodp.be

3 jaar cel voor Australiër die drugs dealde op Tomorrowland

Een Australiër van 28 die deze zomer betrapt werd op het dealen van drugs op het dancefestival Tomorrowland heeft drie jaar cel gekregen. Dat heeft de rechtbank van Antwerpen beslist. De man moet ook een boete van 8.000 euro betalen. De dealer bewaarde de drugs in zijn tent op de camping.

De 28-jarige Australiër was tijdens het tweede festivalweekend in Boom tegen de lamp gelopen. De politie had gezien hoe hij op de camping een zakje met xtc-pillen aan een festivalganger gaf en er geld voor in de plaats kreeg. De politie controleerde daarop de tent van de Australiër en trof er heel wat drugs aan: 26 xtc-pillen, 13 dosissen lsd, 48 gram ketamine, 17 gram cocaïne en 27 gram hasj. De drugs werden in beslag genomen, samen met een geldsom van 9.120 euro.

De man gaf toe dat het om de opbrengst van zijn drugshandel ging en bekende dat hij ook al tijdens het eerste festivalweekend had gedeald. De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de man nu veroordeeld tot drie jaar cel en 8.000 euro boete. De rechter vond een effectieve straf noodzakelijk "om de dader bewust te maken van de ernst van de feiten."

Meest gelezen