Blikseminslag in Oostmalle: schouw spat uiteen

In Oostmalle is vannacht de bliksem ingeslagen op de schouw van een huis. Er is geen brand uitgebroken en er vielen ook geen gewonden, maar de brokstukken lagen wel tot aan de overkant van de straat.

Het felle onweer dat vannacht over het land trok heeft hier en daar schade en overlast veroorzaakt. In Oostmalle is de bliksem ingeslagen op de schouw van een huis aan Vogelsanck. Dat gebeurde rond 2.30 uur. "Het was een fantastische knal", vertelt een buurvrouw. "Ik dacht, nu is het gedaan." Door de inslag was de stroom ook uitgevallen in verschillende huizen.

Ook de bewoners werden gewekt door de hevige knal: "Ik ging kijken en zag brokstukken liggen, maar ik wist eerst nog niet eens dat die van bij ons kwamen." Er is dan ook geen brand uitgebroken en niemand is gewond geraakt. De brandweer kwam wel de loshangende brokstukken verwijderen. Er is ook weer stroom in de straat. 

brokstukken in het gras

Meest gelezen