Brigitte Macron bedankt de Brazilianen voor hun steun na commentaren Jair Bolsonaro: "Muito obrigada"

Brigitte Macron, de echtgenote van de Franse president Emmanuel Macron, heeft woorden van dank uitgesproken voor alle Brazilianen die haar hebben gesteund na de omstreden Facebookcommentaren van hun president Jair Bolsonaro. "De tijden veranderen", zei ze.

"Muito obrigada" ("Hartelijk bedankt"): met die woorden heeft Brigitte Macron zich vandaag voor de camera's in het noorden van Frankrijk tot alle Brazilianen gericht die haar de voorbije dagen hebben gesteund.

Ze deden dat nadat hun eigen president Bolsonaro in een commentaar op Facebook met de woorden "verneder de man niet zo" had gereageerd op een fan die suggereerde dat president Macron geen hoge pet op heeft van Bolsonaro omdat Brigitte een stuk ouder is, terwijl de echtgenote van Bolsonaro vele jaren jonger is.

De bewuste Facebookcommentaren.

"De tijden veranderen", zei Brigitte Macron. "Er zijn er die op de trein van de verandering zitten. De vrouwen zijn daar, samen met jullie, zoals jullie, jullie hebben het zo goed als allen begrepen, mijne heren. Maar niet iedereen: sommigen staan op het perron en ik ben zeker dat ze niet zullen treuzelen om op de trein te stappen."

"Ik hoop dat ze het zullen horen, het heeft me erg geraakt", zei ze nog over de Brazilianen die haar hebben gesteund. Velen deden dat onder de hashtag #DisculpaBrigitte (#PardonBrigitte) op Twitter waarmee ze hun schaamte voor de Facebookcommentaar van president Bolsonaro wilden duidelijk maken. Intussen heeft Bolsonaro de bewuste commentaar weer van Facebook verwijderd.

Bekijk hieronder de woorden van dank van Brigitte Macron (YouTube, Frans):

Meest gelezen