Video player inladen...

Is het tijd voor een minister van sociale media? Dat en meer in een nieuwe podcast van "Vranckx & Byloo"

Terwijl Rudi en Vincent aan het zwembad zaten, deed de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini aan zwembroekdiplomatie. Om maar te zeggen: hoezeer ze ook hun best deden, er viel niet aan de wereldactualiteit te ontsnappen, deze zomer.  Stof tot nadenken… en een nieuw seizoen van de podcast Vranckx & Byloo.

Luister naar Vranckx & Byloo op:

Op 11 september is het exact 18 jaar geleden dat twee vliegtuigen zich in de WTC-torens boorden. Hoe zou het zijn om nooit een andere wereld gekend te hebben dan die van terreur bij ons en oorlogen in de Arabische wereld? 

Byloo en Vranckx, zelf jong en eerder jong in de nineties waarin alles nog leek te kunnen, vragen het aan voormalig Karrewiet-reporter en nieuwbakken achttienjarige Seth Van der Slycken. Vranckx-stagiaire Emma Verhasselt dook dan weer in de wetenschap van de angst. Zijn onze jongeren grotere broekschijters dan de vorige generatie? En een minister van sociale media, zou dat geen goed idee zijn? 

Wat gaat er om in de hoofden van de Generatie 9/11? Rudi Vranckx vraagt het aan Emma Verhasselt en Seth Van der Slycken.

Deze zomer was er trouwens eentje van zwéten, en niet alleen door de hittegolven. In de Perzische Golf werd met olietankers een potje zeeslag uitgevochten tussen de Amerikaanse supermacht en zijn aartsrivaal Iran. 

Maar is het president Rohani menens met dat nucleaire programma waarmee hij (volgens de Amerikanen toch) een kernbom wil ontwikkelen? En hoe groot is de kans dat Trump zich een oorlog laat influisteren door zijn entourage? Vranckx en Byloo proberen in de geesten te kijken van twee presidenten die neus aan neus staan… en in die van John Bolton, de Dr. Strangelove van het Witte Huis.

(Lees verder onder de video)

Video player inladen...

Wat zou er trouwens omgaan in de hoofden van de katholieke scherpslijpers die deze zomer een optreden van de Libanese rockgroep Mashrou Leila wisten te dwarsbomen, wegens toch iets te openlijk gay? Ook openlijk gay maar (voorlopig) nog niet geboycot: de eerste LGBT-presidentskandidaat in de Arabische wereld kondigde deze zomer zijn kandidatuur aan in Tunesië.

Voor u na het lezen van het voorgaande het tegendeel zou gaan veronderstellen: wees gerust, er wordt ook weer heel wat afgelachen in deze podcast. Want de cynische grap is de wanhoopskreet van de wereldverbeteraar. Zeg dat een groot denker het gezegd heeft.

De nieuwe aflevering van Vranckx & Byloo is nu beschikbaar op alle podcastkanalen. Praat mee over de podcast in de Facebookgroep Vranckx & Byloo of stuur jouw ‘message to Rudi’ in via vb@vrt.be.

Meest gelezen