2012 Getty Images

Jessi Combs, de "snelste vrouw op vier wielen", komt om bij recordpoging 

Autocoureur Jessi Combs, beter bekend als de "snelste vrouw op vier wielen", is omgekomen bij een crash in Oregon (VS). Dat gebeurde bij een recordpoging met een auto met straalmotor. Combs werd 39 jaar. 

Combs wilde het snelheidsrecord voor vrouwen breken. Dat record stond al op haar naam, maar ze wilde graag haar tijd scherper stellen. De poging gebeurde in de Alvordwoestijn met een auto met straalmotor.

Hoe het ongeluk juist is kunnen gebeuren, is voorlopig niet bekend. Afgelopen week schreef Combs nog bij een foto van de auto op Instagram: "Mensen noemen me gek. Ik bedank ze."

Het absolute snelheidsrecord te land staat op naam van de Brit Andy Green, die in oktober 1997 bijna 1228 kilometer per uur haalde.  In oktober vestigde Combs een nieuw snelheidsrecord voor vrouwen van 777 kilometer per uur. 

Combs presenteerde ook op televisie. Zo was ze te zien in de serie "All girls garage" en was regelmatig een stuntvrouw in het programma "Mythbusters". 

Meest gelezen