Videospeler inladen...

Karrewiet vanaf vandaag op YouTube: "We willen kinderen op elk platform bereiken"

De reportages van Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, kan u vanaf vandaag ook bekijken op YouTube. Karrewiet brengt elke dag een stevige portie nieuws op kindermaat. Zowel op televisie, via de website of op Instagram kunnen kinderen de laatste nieuwtjes ontdekken. Daar komt nu ook YouTube bij, niet toevallig op de eerste schooldag.

De naam “Karrewiet” doet bij jong en oud minstens een belletje rinkelen. Sinds 2002 brengt het jeugdjournaal het nieuws van de dag hapklaar bij het kinderpubliek. Tijdens de zomermaanden zijn er geen tv-uitzendingen, maar net als voor alle kinderen gaan ook voor Karrewiet-ankers Mariam El Mandoudi en Jelle Mels de schoolpoorten opnieuw open. 

(Lees verder onder de foto)

Jelle Mels (links) en Mariam El Mandoudi (rechts) presenteren opnieuw elke weekdag op Karrewiet.

4 op de 5 kinderen gebruiken YouTube

De twee belangrijkste reportages uit de Karrewietuitzending zijn vanaf vandaag op het nieuwe YouTube-kanaal te vinden. Karrewiet bereikt met zijn nieuwsaanbod al 80 procent van de kinderen. Ook heel wat scholen gaan met Karrewiet aan de slag in de klas.  Door ook nog in te zetten op YouTube wil het jeugdjournaal dat aandeel nog vergroten.  

We willen dat zo veel mogelijk kinderen weten wat er speelt in de wereld

Katrien Van der Slycken, themachef JONG-redactie VRT NWS

De keuze voor YouTube is een volgende logische stap in ons nieuwsaanbod voor kinderen, vindt ook Katrien Van der Slycken, themachef JONG-redactie VRT NWS. "We weten dat vorig jaar 82 procent van de Vlaamse kinderen naar filmpjes op YouTube keek. Karrewiet wil dat zo veel mogelijk kinderen weten wat er speelt in de wereld. Als nieuwsmedium willen we zijn waar de kinderen zijn, en dat is ook op het populaire videoplatform."

Ook Instagram krijgt nieuw jasje

De eerste schooldag brengt ook voor Karrewiet heel wat aanpassingen in de routine met zich mee. Niet alleen zal vanaf vandaag elke gefilmde reportage op het YouTube-kanaal verschijnen. Ook zal de aandachtige Instagram-gebruiker zien dat de lay-out van de pagina een opknapbeurt heeft gekregen. Kinderen zullen ook op Instagram het nieuws kunnen volgen: vier keer per dag – op vaste tijdstippen – verschijnen er vanaf vandaag nieuwtjes op de Karrewietpagina.

Meest gelezen