Videospeler inladen...

"The birds" in het echt: vogels veroveren Veurne bij valavond

Al sinds een paar weken komt elke avond tegen valavond een grote massa spreeuwen uit de vier windstreken naar Veurne. De vogels strijken neer op drie torenkranen die opgesteld staan bij "Het Suikerpark". Dat is het woonproject dat in opbouw is op de site waar vroeger de suikerfabriek was.

Elke avond zijn ze daar, duizenden spreeuwen, en ze gaan netjes naast elkaar op drie torenkranen zitten. Het lijkt wel of ze genieten van de ondergaande zon. Want eens de zon is ondergegaan, verlaten de spreeuwen in kleine groepjes de torenkranen om verderop slaapplaatsen in bomen en struiken op te zoeken om te overnachten.

Wegtrekken

Dit luchtspektakel herhaalt zich elke avond. Dat zal wellicht zo zijn tot een deel van de spreeuwen beslist om te vertrekken. Want de spreeuwen die nu hier zijn, trekken in de winter zuidelijker. En onze winterspreeuwen zitten nu noordelijker.

Hieronder kunt u de beelden van de spreeuwen bekijken: 

Videospeler inladen...

Volg VRT NWS ook op Instagram:

Meest gelezen